Informatie- en nieuwsvoorziening in de Oosterkerk

Onze kerkinformatie wordt sinds jaar en dag verspreid via de Opgang en de Zondagsgroet. Steeds meer, en sneller, doen we dat ook via de website, een daaruit afgeleide nieuwsbrief via de mail, een Oosterkerk facebook pagina en een ‘vrienden-van’ facebook pagina. Zijn al die kanalen nodig? We denken van wel, maar horen ook graag suggesties voor verbeteringen.

De nieuwe website. De opzet is helemaal vernieuwd én de site is nu optimaal toegankelijke via Ipad en smartphone.  Hierop hebben we veel positieve reacties gehad. De site is nog niet helemaal uitontwikkeld. Binnenkort komt er bijvoorbeeld een ‘in memoriam’ hoekje, waar berichten van overlijden altijd geplaats worden en langere tijd een plek hebben.

De nieuwsbrief via de mail. Om die te ontvangen, moet je je via onze website aanmelden. De nieuwsbrief verzamelt de nieuws- en overlijdensberichten die op de website staan. De brief bevat dus geen ‘ander’ nieuws. Het is een extra service die automatische verloopt en vooral bedoeld is om je actief te attenderen.

De facebook pagina van de Oosterkerk. Is met name bedoeld om evenementen te promoten. Dit is een officiële pagina van de Oosterkerk, waarop alleen Marten Knevel en Rob Proost berichten kunnen plaatsen en wij zelf controle hebben over beeld en tekst.  Berichten van deze pagina verschijnen ook op de website en zijn daar zonder facebook account te bekijken. ‘Vreemden’ zullen eerder deze zakelijke facebook pagina gaan volgen dan de vrienden-van-de-Oosterkerk facebook pagina (zie hierna).

De vrienden-van de Oosterkerk facebook pagina. Dit is een ‘praathuis’, een openbare groep waar iedereen die zich aanmeldt iets op kan zetten wat de Oosterkerkgemeenschap aan gaat. Marten Knevel en Rob Proost hebben wel de mogelijkheid om berichten te verwijderen. Dat gebeurt soms ook, als er onevenwichtige informatie op wordt geplaatst.

Wil je reageren of heb je suggesties? Stuur dan een berichtje naar: beleidenbestuur@oosterkerkzeist.nl

Share this post