‘Gevlucht’

Boven het podium hangen twee portretten van Afrikaanse vrouwen. Deze schilderde ik n.a.v. het thema ‘vluchteling’ van de kunst opleiding, die ik volg.  Ik heb deze portretten nageschilderd van foto’s uit het tijdschrift ’One World’. Een tijdschrift over internationale samenwerking. Doorleefde portretten, die mij raakten vanwege het onnoemelijke leed, de angst en het verdriet wat er uit spreekt.

Op de vloer voor de liturgische tafel ligt het venster op ‘Homs’. Een glaswerk wat ik maakte over hetzelfde thema, geïnspireerd op een foto in ‘Trouw’. Dit was na de verwoesting van de stad Homs in Syrië. Tijdens de introductie van dit thema twee jaar geleden, vertelde ‘Samer’ ons wat het voor hem betekende op de vlucht te zijn voor Assad en ISIS. Niet alleen het gemis van zijn thuisland en familie, maar ook de verwoesting van zijn identiteit, doordat  alles wat voor hem in Syrie van betekenis was, kapot is. Recent hoorde ik, dat zijn familie werd vermoord.

Door deze beelden wil ik u deelgenoot maken van hun verhaal.

Hartelijke groet van Wout Zijp
www.woutzijp.nl

Share this post