CWN-CWJ Voorjaarsconventie

Kom tevoorschijn

Wil je de sprong wagen?

Durf jij het nog, in deze tijd van rimpelloze profielfoto’s en succesvolle facebookposts om iets wat niet zo glanzend is van jezelf te laten zien?  De bijbel spreekt over ‘kracht in kwetsbaarheid”. De overleden zanger Leonard Cohen zingt: “there is a crack in everything, that’s where the light comes in”. Wil je de sprong wagen en tevoorschijn komen, helemaal zoals je bent? Van harte welkom!

Een greep uit het programma
 • Retraite-programma: Voor mensen die het mooi vinden om deze dagen ‘voor Gods aangezicht’ rond een eigen focus de stilte te zoeken. Zie de website voor meer informatie hierover; opgeven via clariekeriet@gmail.com (maximaal 12 deelnemers).
 • Op zaterdagmiddag is er een lunch voor theologen, predikanten en kerkelijk werkers. Thema: CWN – kom te voorschijn! (n.a.v. lezing Miranda Klaver). Opgave via clariekeriet@gmail.com
 • Goede doelenmarkt op zaterdagmorgen. Heb je een activiteit om te promoten of vraag je aandacht voor een goed doel? Verzamel je handtekeningen of werf je sponsors? Passend binnen de ruimte van de CWN kan je hier je slag slaan!
 • Op de middagen is er volop aanbod van workshops: Leren luisteren naar de stem van God, Biblodrama, Meer van uw Geest, Onze Vader en de Heilige Geest, De geest van de hebzucht, Kerk – kom tevoorschijn, Kracht van kwetsbaarheid, creatieve workshops, en nog veel meer.
 • En verder: vieringen, ontmoetingen, pastoraat, muziek en natuurlijk het eigen kinder-, jongeren- en Dashprogramma.
 • Op de site cwn-cwj.nl/aankomende-conventie vind je praktische informatie, onder andere over het kamperen.

Oosterkerkers en andere Zeistenaren op de conventie – Beste conventie-gangers (of aspirant-gangers),

Hierbij een bericht voor iedereen die heeft aangegeven (misschien) naar de aankomende Hemelvaart-conventie te gaan en mee te willen kamperen of eten op het Zeist/Utrecht/Dirkshorn/Buitenpost-terrein J!

We hebben inmiddels een plek gereserveerd op de Dadelpalm (zelfde terrein als vorig jaar) voor zo’n 19 kampeerplekken/plekjes! We zullen waarschijnlijk met zo’n 40 volwassenen, tieners en kinderen kamperen. Daarnaast verwachten we wat meeëters en daggasten. Voel je welkom om aan te sluiten, ook als je een dagje komt sfeer proeven!

Samen eten

 • We houden voor de warme maaltijd weer een beetje hetzelfde idee aan als vorig jaar: we eten met de groep die dat wil gezamenlijk; de voorbereiding van de warme maaltijd stemmen we van te voren af (wie kookstel mee, wie ingrediënten mee etc.), zodat we een soort gezamenlijk buffet hebben. Waarschijnlijk wordt de indeling op woensdag friet halen, 2x koken (maaltijdsoep en 1x iets met saus) en 1x pannenkoeken bakken. Graag horen wie er mee willen doen met koken of pannenkoeken bakken. Voel je vrij hoor: er moet ook afgewassen en tafelgedekt! Waarschijnlijk gaan we zorgen voor 1 of 2 grotere pitten en pannen voor soep en pasta oid.

Dit jaar zal Rob Proost samen met Annemarie de kookco zijn. Super fijn dat Rob hierbij mee wil doen!

 • Brood voor ontbijt en lunch kan op terrein zelf vers gehaald worden. Voor de lunch op woensdag zelf meenemen, daarna kunnen we ’s morgens steeds gezamenlijk halen voor ontbijt en lunch. Als een aantal gezinnen (met kids?) boter, beleg (hartig en zoet), thee en koffie meeneemt, kijken we tussen door wat nodig is om aan te vullen.
 • We eten op ‘vaste’ tijden, zodat afwassers en opruimers ook tijdig bij programma kunnen zijn.

Ontbijt is om 8.30 …uitslapers kunnen later een broodje smeren of ontbijt op bed aanvragen . Lunch om 12.30. Avondeten om 17.30.

Graag zelf meenemen

 • De CWN voorziet in koffie en thee, andere (sterke) drankjes en hapjes (zoet en hartig) neemt elk gezin zelf mee. Wat en hoeveel is dus naar eigen behoefte en kun je gewoon bij je eigen tent bewaren.
 • Theedoeken!!
 • Bord, beker, soepkommetje o.i.d. en bestek voor elk gezinslid (als je zeker wil weten dat je het zondag weer kunt vinden, even markeren J), eventueel een glas, als je niet uit plastic beker wilt borrelen …
 • Campingstoel voor elk gezinslid en/of campingtafel per gezin.

Afwas

We gaan er vanuit dat vele handen licht werk maken. Ook voor wie niet kookt is er dus genoeg kans om je steentje bij te dragen. We hebben geen corveelijst. Wel dezelfde spelregel als vorig jaar J:

Wie die dag kookt of kookco is, is volledig vrijgesteld van corvee.

Het is goed bevallen om niet de berg naar het water te brengen maar het water naar de berg. Kortom, we zullen de afwas midden in ons tentenkamp doen. Dit vanwege wachttijd door rij bij washok, onze enorme berg afwas en omdat ook nog es veel gezelliger is om bij tentenkamp de afwas te doen.

We nemen emmers en 1 grote afwasteil en afdruiprek mee. Ik zal afwasmiddel en schuursponsjes/ afwasborstels meenemen. Mocht iemand nog een grote afwasteil hebben, altijd welkom.

Afwasco’s zijn Mirjam van Veen en Martin Rus.

Financiën

Mensen kunnen hun gemaakte kosten m.b.t. koken en boodschappen tijdens de conventie doorgeven aan Annemarie. Zij maakt de balans op en daarna wordt berekend en verrekend wat de kosten per persoon/gezin zijn.

Graag horen we:

 • Kampeer je mee, zo ja met hoeveel personen en tenten?
 • Op welke dag en hoe laat denk je te arriveren?
 • Eet je alle maaltijden mee, zo ja met hoeveel personen? En zo nee, dan graag even laten weten op welke dagen je bij de lunch en op welke dagen je bij de warme maaltijd aanschuift (dit dus ook voor mensen die in chalet of elders logeren?

(Er wordt in ieder geval ook vegetarisch gekookt, als er andere belangrijke dieetdingen zijn, horen we dat graag!)

 • Wil je geen of 1, 2 of zelfs 3x deel uitmaken van de kookploeg?
 • Ben je in bezit van kookspullen en wil je die meenemen?

Vragen?

Heb je nog vragen, app (of mail) dan gerust, dan zoek ik mee naar een antwoord of zorg dat je vraag bij de juiste persoon terechtkomt

Tot ziens, hartelijke groet,

Mirjam (06-40096179 of veenmvan@zonnet.nl)

en Annemarie (06-10301744 of m.rus@filternet.nl)

Share this post