Reisexpositie Bonhoeffer75

9 april 2020 is het 75 jaar geleden dat de nog steeds invloedrijke theoloog Dietrich Bonhoeffer is terechtgesteld door de Nazi’s. Het was vlak voor het einde van de oorlog. Bekijk hier een presentatie

Ter gelegenheid daarvan heeft de stichting De Roos van Culemborg een werkschrift gepubliceerd met gedichten en gebeden van Bonhoeffer, geschreven tijdens zijn gevangenschap.

Naar aanleiding van deze gedichten en gebeden zijn schilderijen gemaakt en liederen gecomponeerd en worden een aantal werkvormen aangeboden om in 1919-1920 mee aan de slag te gaan. De schilderijen vormen een reisexpositie die een maand geleend en in kerken geëxposeerd kunnen worden.

Wij hebben de reisexpositie in de maand mei in huis, voorzien van begeleidende teksten. Ook zijn de werkschriften beschikbaar.

De maand mei is in Nederland de maand van de Vrijheid. Het thema gevangenschap past hier volgens ons goed in. Vrijheid vieren doen we in de context van een wereld waarin mensen nog steeds gevangen zitten vanwege hun overtuiging of vanwege hun verlangen naar een menswaardig bestaan.

Op zaterdag 4 mei om 10:00 uur openen we de expositie. De tentoonstelling is toegankelijk op zaterdag 4 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur en op de zondagen in de maand mei van c.a. 11:00 uur tot c.a. 13:00 uur.

Neemt u de tijd om deze expositie te bekijken en neem een werkschrift mee naar huis voor persoonlijke inspiratie of gesprek in een gespreksgroepje of met vrienden.

Share this post