Een kerkdienst voorbereiden en invullen, dat doen we in de Oosterkerk het liefst met zo veel mogelijk mensen samen. Wij houden van variatie en wij experimenteren graag, daarom gebeurt er altijd wat en is iedere kerkdienst weer anders. Wij hopen dat de kerkdiensten deelnemers en bezoekers inspireren tot groei in betrokkenheid bij God, elkaar en anderen.


Kerkdienst Werk en Collega’s

Je bent zondag 18 februari vanaf 9:30 uur welkom in de Oosterkerk. De dienst begint om 10:00 uur.

Een aantal keer per jaar organiseren wij in de Oosterkerk een Keuze Kerk. Het programma van deze ochtend starten we gezamenlijk. Daarna gaat iedereen naar een programma onderdeel naar keuze. We sluiten het programma af met een ontmoeting met een hapje en een drankje.
Tijdens de Keuze Kerkdienst bieden wij verschillende activiteiten aan. Op deze manier kan je als kerkbezoeker je eigen kerkdienst samenstellen. Dit kan een traditionele kerkdienst zijn, maar ook een hele andere. De keuze is aan jou. Het jaarthema gaat over naar jezelf en andere kijken door steeds een andere bril. Wat leert je dat over jezelf en anderen?
Ben jij van 9 tot 5 een ander mens? Ben jij je werk? Zijn jouw collega’s je naasten? Draagt jouw werk bij aan een betere wereld? Ben je trots op het gedrag van jouw organisatie?..
Kijken naar jezelf en anderen door afwisselend een ‘kerk- en werkbril’ kan een verrassend en wellicht confronterend beeld opleveren. Tijdens deze keuze kerk dienst zoeken we naar antwoorden op bovenstaande vragen. Aan het eind van de ochtend hopen we een idee te hebben van hoe we de werkwereld en kerkwereld zoveel mogelijk kunnen verenigen en de wereld één gezicht – een completer ‘ik’ – kunnen laten zien
We reiken daar divers activiteiten aan.

Kerkdienst: Werken – Van vloek naar zegen!

door Marten Knevel. In het calvinistische Nederland wordt werk nogal eens opgevat als een onontkoombare vloek van het bestaan. Immers als gevolg van de zondeval van de mens (Adam en Eva) is de wereld geen paradijs, maar een plaats waar een vloek op rust. Maar is dit wel het hele verhaal? En wat heeft de Bijbel hierover nog meer te zeggen?

 

Workshop: Crossing The Line

door Rieke Schouten en Martin Rus. Thema: Werk – Waar ligt je loyaliteit? Aan de hand van filmfragmenten uit prijswinnende documentaire ‘Crossing the line’ over eerst succesvolle mannen die een verkeerde afslag nemen – Kijken, luisteren, nadenken en in gesprek gaan over werk en integriteit.

Joep van den Nieuwenhuyzen, Jan van Vlijmen, Nico Vijsma, Hubert Möllenkamp, Darryl Nooitmeer: gewone mannen, aanvankelijk succesvol in wat ze doen, maar ergens in hun carrière nemen ze een verkeerde afslag en zadelen ze hun bedrijf, dat van anderen of de gemeenschap op met een strop van vele miljoenen. In de publieke opinie worden ze meedogenloos aan de schandpaal genageld, want wie vanuit een bevoorrechte positie het criminele pad opgaat hoeft niet op compassie te rekenen.

Blijkbaar zijn het opgroeien onder goede omstandigheden en alle kansen hebben om iets van het leven te maken, niet altijd een garantie om mensen op het rechte pad te houden. Kelly Richmond Pope laat in haar informatieve documentaire ‘Crossing the line’ een aantal Amerikaanse veroordeelde witteboordencriminelen aan het woord over die eerste foute beslissing die ze namen, de rechtvaardiging die ze eraan meenden te kunnen geven en hun drijfveren om ermee door te gaan in plaats van te stoppen.

Ze vertellen ook over hun leven in de gevangenis en over de impact die hun veroordeling op hen en hun naasten heeft gehad. Een documentaire over het leven van gewone mensen die een ongewone stap zetten. ‘Crossing the line’ probeert te doorgronden waarom mensen zoiets doen. Lijden ze aan ultieme hebzucht of denken ze boven de wetten en regels te staan die we met elkaar hebben afgesproken?

De documentaire heeft in de VS verscheidene prijzen gewonnen en wordt veelvuldig vertoond op universiteiten en in bedrijven in heel Amerika. Hier vind je een preview van de documentaire:

Workshop: Werken? Dat doe je samen!

Een interactieve workshop op basis van Bijbelse en wetenschappelijke inzichten waarin het gaat over de betekenis van de ander voor jou en van jou voor de ander (collega?)

Over de achtergrond van haar workshop zegt zij het volgende: Vanuit de positieve psychologie wordt onderzocht wat mensen die hoog scoren op geluk onderscheidt van mensen die lager scoren.
Het onderzoek is niet speciaal gericht op werkgeluk. Het iOpener Institute in Oxford heeft specifiek werkgeluk onderzocht en dit in een model gepresenteerd.
Wat onder het model ligt, is dat zowel ruimte voor autonomie als voor verbondenheid zorgt voor balans en geluk. En deze gedachte (balans autonomie/verbondenheid) komt ook tot uitdrukkking in de Bijbel en bijvoorbeeld de Ubuntu-filosofie.

Hier vind je meer informatie over Christel Hebly

Delen werkervaringen tijdens een wandeling

Kinderdienst: het thema ‘samenwerken’

Voorganger: ds. Marten Knevel
Ouderling van Dienst: Martin Rus
Orgel: W. H. Boog

Zondagsgroet