Buurtvrij

Presentie in de wijk

Enkele jaren geleden kwam een van onze gemeenteleden, Walter Willigenburg, met een gepassioneerde visie op betrokkenheid van de kerk in de maatschappij. Hij zag een kerk voor zich die zich dienstbaar maakt aan de wijk. Hij dacht aan de wijk Zeist-Oost, een wijk waar veel mensen wonen die kampen met eenzaamheid en andere sociaal maatschappelijke problemen. Zijn visie sprak ons aan. Het sloot aan bij ons verlangen als kerk om dienstbaar te zijn aan de samenleving en zo Gods perspectief in de samenleving te brengen. Wij zijn vanaf dat moment samen met Walter opgetrokken.

Wij hebben Walter bevestigd als buurtpastor in de wijk. In die functie werkt hij nu een paar dagen per week in Wijkinloophuis Kerckebosch aan de Prinses Margrietlaan 32; een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, diverse activiteiten georganiseerd worden en ondersteuning beschikbaar is. Wijkinloophuis Kerckebosch is een zelfstandige organisatie met een eigen stichtingsbestuur. De Oosterkerk is als partner vertegenwoordigd in dit bestuur.

Walter Willigenburg is door de Oosterkerk aangesteld als buurtpastor en leidt de Afdeling Beweging Buurtvrij. Onder deze afdeling worden christelijke activiteiten uitgevoerd. Samen met coördinator Marieke Boersema (verantwoordelijk voor de Afdeling Wijkinloophuis Kerckebosch) vormen zij het team van Wijkinloophuis Kerckebosch.

 

Walter heeft als buurtpastor bevoegdheid om te dopen en het avondmaal te bedienen. Samen met het Alpha team organiseert Walter onder andere Alpha-cursussen en themabijeenkomsten; laagdrempelige vieringen voor wijkbewoners.

Een aantal gemeenteleden van de Oosterkerk zijn betrokken bij de maaltijden en bij het bieden van praktische hulp. Ook wordt er voor het werk gebeden door de vrouwengebedsgroep.

Het is een avontuur, dat beseffen we heel goed in de Oosterkerk, maar dat past ons wel. Het blijft daarom een avontuur waar we als Oosterkerk nog steeds van harte achter staan en bij betrokken blijven. Heb je belangstelling voor dit werk? Of wil je meehelpen bij een van de activiteiten? Dan kun je contact opnemen met Walter Willigenburg via walter@buurtvrij.nl of 06-524 32 753.

Share this post