De Oosterkerkband

 

In de 12 jaar van haar bestaan is de Oosterkerkband (OKB) uitgegroeid tot een kwalitatief hoogstaande band. Wat overigens niet betekent dat er geen ruimte is voor beginnende muzikanten. Het repertoire varieert van opwekking, evangelisch liedboek en psalmen voor nu tot en een keur aan kinderliedjes en steevast een “liedje van de radio”. Dit om de kloof tussen het dagelijkse bestaan en de dingen van de kerk te verkleinen.

De muziek van de OKB klinkt altijd weer anders. Enerzijds omdat we altijd op zoek zijn naar vernieuwing en eindeloos sleutelen aan liedjes om ze – vergeef me het woordgebruik – lekkerder te maken, anderzijds omdat de bezetting afhankelijk is van wie er kan. Bas, drum, keyboard, vleugel elektrische en akoestische gitaar, zijn instrumenten die veelvuldig het podium op gesleept worden, maar ook viool, dwarsfluit, cajon en melodica. Natuurlijk ontbreken zangers en zangeressen niet.

We zingen over God omdat we dat belangrijk vinden. Overigens op een ontspannen manier omdat het eenieder vrij staat daar zijn of haar eigen weg in te zoeken.

De OKB wordt door de Oosterkerk gemeenschap breed gedragen en gewaardeerd omdat het iets wezenlijks toevoegt aan de dienst. En dat is precies wat de OKB graag wil: iets wezenlijks bijdragen en dienstbaar zijn aan de gemeenschap zodat we met z’n allen een klein beetje meer ‘van God vast’ zijn.

Speel je een instrument en lijkt het je leuk om in de Oosterkerkband te spelen, vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen snel contact met je op.

  Je naam (verplicht)

  Je e-mail (verplicht)

  Telefoonnummer (verplicht)

  Onderwerp

  Je bericht

  Share this post