Kloosterweekenden

Gemeenteleden in de Oosterkerk organiseren regelmatig kloosterweekenden. Met een kleine groep van c.a. 8 mensen bezoeken zij een klooster en draaien dan zo veel mogelijk mee in het dagritme van de kloosterlingen.

In het weekend van 14, 15 en 16 februari zijn wij weer welkom in het Clarissenklooster in Megen. Het is inmiddels een mooie traditie om met een kleine groep mensen uit onze gemeente een weekend naar het klooster te gaan. In het ritme wat het kloosterleven ons biedt, gaan we op zoek naar rust en stilte om zo open te staan voor God.

Het zal gaan om een persoonlijk stilteweekend, een weekend zonder vast programma maar waar we elkaar, naast het bezoeken van de diensten, wel kunnen opzoeken en vinden voor een goed gesprek of een mooie wandeling

Het Clarissenklooster in Megen is het oudste, nog steeds bewoonde clarissenklooster in Nederland. Het klooster wordt bewoond door een gemeenschap van vrouwen van alle leeftijden die het verlangen hebben volgens het Evangelie te leven, Christus willen navolgen en in verbondenheid met elkaar willen leven naar het voorbeeld van Clara van Assisi. Vind je het fijn om meer te weten te komen over dit klooster, kijk dan op hun website: http://clarissen.nl/megen.html

De groep vanuit onze gemeente die meegaat heeft zich inmiddels al gevormd en vanwege het kleine aantal gasten wat het klooster kan ontvangen is het helaas niet meer mogelijk om je aan te melden voor dit weekend.

In het najaar van 2020 hopen we weer een kloosterweekend te organiseren.
Wil je meer weten, neem dan gerust contact met één van ons op.

Annemiek Zijp en Hildeloes Proost.

Share this post