In Memoriam, Joke van den Brink

Herinnering aan Joke van den Brink

Op 11 mei overleed Joke van den Brink. Zij is 88 jaar oud geworden. Tot voor vijf jaar geleden was zij een trouw bezoekster van de Oosterkerk. Zij was een vrouw die echt van het leven kon genieten. Genieten van haar gezin, haar familie, genieten van gezelligheid, genieten van nieuwe ervaringen. Met haar humor en enthousiasme maakte zij het ook een feestje voor de mensen in haar gezelschap. Ook tegenslagen in haar leven, verlies van haar man en haar dochter, tia’s, konden haar in dit opzicht niet klein krijgen. Ondanks verlies bleef het leven voor haar de moeite waard. In haar nog wat jongere jaren was zij ook in het verenigingsleven zeer actief. Zij heeft daarvoor een koninklijke onderscheiding ontvangen. Met de allen die haar lief waren hebben wij op 18 mei afscheid genomen van haar leven met vele warme herinneringen. En we hebben in haar levenslust, vrijwilligerswerk en waardering voor het leven een loflied op de schepper herkend. Zo blijft zij een inspiratie voor haar kinderen, kleinkinderen en anderen die haar lief waren.

ds. Marten Knevel

Share this post