Overleden Andries Koning

Elk afscheid is de geboorte van een herinnering’ staat er boven de rouwcirculaire die het overlijden aankondigt van Andries Koning ‘Meesterschilder’. Het afscheid van Andries Koning op 18 september in de Oosterkerk was vol goede herinnering.
Op 12 september overleed hij na anderhalf jaar strijd tegen kanker.
Geboren in Friesland, kwam hij na verschillende verhuizingen van zijn ouderlijk gezin in de zestiger jaren in Zeist terecht. Daar werden zij lid van de Oosterkerk en volgde hij ook catechisatie. Hij ontmoette er zijn vrouw Marianne, met wie hij in 1968 trouwde. Andries en Marianne bouwden een goed lopend schildersbedrijf op in Zeist. Zij kregen drie kinderen en zij genoten van het leven met elkaar en de mensen om hen heen. Andries was iemand die echt kon genieten van mensen om hem heen en van mooie dingen als muziek en kunst en reizen. Thuis kon hij echter ook wel depressieve periodes hebben. Hoewel zij in de loop der jaren steeds minder betrokken waren bij het kerkelijk leven in de Oosterkerk, bleef de verbondenheid wel. Die kwam vooral tot uitdrukking in het schilderwerk dat hij voor de Oosterkerk deed en ook nog optredens met het Zeister Mannenkoor, waarvan hij deel uitmaakte. Daarom wilde hij ook graag onder het dak van de Oosterkerk opgebaard worden en in de Oosterkerk herdacht worden. In 2016 werd er kanker geconstateerd en op 12 september stierf hij. In een bijeenkomst met familie, vrienden, bekenden en het Zeister Mannenkoor en het Shantykoor in de Oosterkerk is zijn leven herdacht en werd afscheid genomen na het lied ‘It’s time to go’, door het Shantykoor, waarna hij in de kleine kring van de familie naar het crematorium is begeleid.

Ds. Marten Knevel

Share this post