Overleden Koos Strating

In Memoriam  Koos Strating

Op vrijdag 1 december, bijna 10 jaar na het overlijden van zijn vrouw Lies, kwam er een eind aan het aardse leven van Koos Strating. De laatste anderhalf jaar woonde hij in L’Abri, de schuilplaats. Geboren op 5 maart 1930 in Magelang, Nederlands-Indië, ver van hier, had hij juist in de jaren van het Japanse barbarendom, 1942 -1945, geen plek om te schuilen. Gescheiden van elkaar moesten hij, zijn vader, zijn moeder en zus de Jappenkampen zien te overleven. Na de Japanse capitulatie vonden Koos, zijn moeder en zus elkaar weer; zijn vader heeft, net als ong. 5620 gemartelden, de scheepsramp met de Junjo Maru niet overleefd. In Hilversum, Nederland, vonden ze een woning en groeide Koos op. Hij studeerde scheikunde, trouwde, kreeg 3 kinderen en werkte o.a. voor TNO Zeist. Het gezin woonde lange tijd aan de Charlotte de Bourbonlaan en zo maakten ze deel uit van Oosterkerkgemeenschap.   Muziek was belangrijk in zijn leven, het pianospel was dragend deel van zijn bestaan. Of, zoals het in zijn overlijdensbericht omschreven staat:

‘Na stilte komt muziek het dichtst bij het onzegbare’

Koos Strating heeft nu zijn uiteindelijke bestemming, zijn Schuilplaats gevonden, daar waar stilte en muziek samenvallen.

______________________________________________

 

Wij ontvingen bericht dat op vrijdag 1 december Jacobus (Koos) Strating is overleden.

Koos Strating is geboren op 5 maart 1930 en heeft jarenlang samen met zijn vrouw Lies aan de Charlotte de Bourbonlaan gewoond. Zijn vrouw Lies is 30 december 2007 overleden. De laatste twee jaar woonde Koos in l’Abri

Woensdagmiddag 6 december, om 15.00 uur, is Koos vanuit de aula van de Algemene Begraafplaats in besloten kring begraven.

In de dienst van 10 december hopen wij stil te staan bij het overlijden van Koos Strating.

Share this post