Overleden Wilma Bergmans

Herinnering aan Wilma Bergmans

Op 5 januari is Wilma Bergmans (59) in het Diakonessenziekenhuis (Utrecht) overleden. Een week daarvoor was zij, wegens ademhalingsproblemen en ernstige vermoeidheid, opgenomen. De laatste jaren tobde zij regelmatig met haar gezondheid. Niet dat zij daarover klaagde. Integendeel. Zij telde juist haar zegeningen. Met haar man was zij van Zeist naar Kaatsheuvel verhuisd. Na zijn overlijden in 2014 zocht zij weer naar een thuis in Zeist. Zij bezocht geruime tijd elke zondag vanuit Kaatsheuvel de diensten in de Oosterkerk en voelde zich daar thuis. In die periode vocht zij tegen kanker en vond zij in de Oosterkerk betrokkenheid en een luisterend oor in de diensten en in de groeigroep. Een huis waar zij zich thuis voelde kwam in 2016 aan de Finsponglaan. Ondanks haar fysieke beperkingen wilde zij zich graag inzetten voor de Oosterkerk. Zo werd zij lid van de diaconie, waar zij zich gekend en gewaardeerd voelde en had zij zich aangemeld voor de kerkenraad en om administratieve diensten voor de Keniareis te doen.

Haar wieg stond in het Brabantse Land. Zij kreeg een Rooms Katholieke opvoeding, zat op een nonnenschool en al vroeg geloofde ze dat er op elke zonde straf volgde. Dat heeft haar veel slapeloze nachten bezorgd. In de Oosterkerk gingen haar ogen (en haar hart) open voor een blijmoedig geloof en een liefdevolle God. Tot haar laatste uren vertrouwde ze erop dat ze door die God met open armen ontvangen zou worden….

Cees Baan en ds. Marten Knevel

________________________

Vrijdag 5 januari werden wij verrast door het droevige bericht dat Wilma Bergmans was overleden. Wilma is 59 jaar oud geworden.  Vrijdagochtend 12 januari om 11 uur is er in de aula van NIjenheim/Monuta Zeist een afscheidsdienst voor Wilma. U vindt het bericht van overlijden hier: Wilma Bergmans Kaart 2

________________________

Hieronder enkele woorden die door nabestaanden op haar Facebook pagina geplaatst werden:

Op vrijdag 29 dec is ze met spoed met benauwdheid opgenomen in het Diaconessenhuis is Utrecht. Ze was toen al een week ziek. Men dacht aan een virale longontsteking omdat antibiotica niet aansloeg. Na een paar dagen is geconstateerd dat ze een longembolie had en is er een behandeling ingezet. Op de nacht van woensdag op donderdag is ze opgenomen op de ic waar ze steeds meer achteruit ging. Gistermiddag was ze nog aanspreekbaar maar tegen de avond is besloten haar aan de beademing te leggen. Helaas heeft dit niet geleid tot herstel.

De afgelopen dagen zijn Cees Baan en Wilma Jackson steeds bij Wilma geweest. Ze heeft ons gevraagd in die periode iedereen die meeleefde te bedanken en te informeren. Namens haar willen we dat doen via deze weg.

Informatie over de crematie zal nog volgen

Hanneke de Zeeuw :Wilma was sinds een jaar actief als secretaris van de diaconie van de Oosterkerk Zeist. Ze had het bij ons in de kerk naar haar zin, ze vond het soms spannend omdat ze zoveel nieuwe mensen leerde kennen, maar je zag dat ze opbloeide van de ontmoetingen. Nauwkeurig, oplettend en altijd attent: in Wilma verliezen we een zeer gewaardeerd lid van de diaconie. We zullen haar erg missen.

 

Share this post