Overleden Marrie Zoeteman

Herinnering aan Marrie Zoeteman

Marrie Zoeteman zal niet voor iedereen een bekende naam zijn in de gemeente. Zij was nog maar drie jaar ingeschreven in de Oosterkerk, al bezocht zij onze diensten al langer samen met haar dochter. Door haar inschrijving maakte ik kennis met haar. Haar leven was in veel opzichten niet gemakkelijk geweest. Het verlies van een dochter Annelies (6 jaar oud) en van haar echtgenoot Bastiaan kort na diens pensioen, maakte dat zij alleen overbleef met haar andere dochter Lenneke. Bovendien had zij ruim tien jaar geleden al borstkanker gehad en overwonnen. Anderhalf jaar geleden bleek de kanker weer terug gekomen te zijn en zij kreeg het bericht dat genezing niet mogelijk was. Je zou zeggen alle reden om te klagen. Toch deed zij dat niet. Zij was in staat ondanks alles het wonder te zien in het leven dat zij leefde, in de liefde die zij ontving van haar dochter en van de mensen om haar heen. Ook dit laatste jaar bleef zij zich verwonderen en bleef zij dankbaar voor alle mooie momenten die zij nog beleefden, hoewel het soms moeizaam was.  Uit die verwondering putte zij vertrouwen dat het goed zou komen. Marrie Zoeteman overleed op 66 jarige leeftijd op 8 januari. Wij hebben haar herdacht in een viering op zaterdag 13 januari waarna zij begraven is bij haar dochter Annelies in Ridderkerk. De tekst boven de kaart was: “Ik kan niet geloven dat alle moeite vergeefs is en de dood het einde.”

Ds. Marten Knevel

_____________________

 

ik wilde Marry iets vrolijks meegeven,

en ook toont het m’n dankbaarheid

voor alles wat Marry voor me heeft gedaan

Lenneke Zoeteman

____________________________

“lk kan niet geloven dat alle moeite vergeefs is en de dood het einde.”

Heden overleed mijn lieve moeder, onze zus, schoonzus en tante

 

Marrie Zoeteman–Kool

 

Culemborg,24 augustus 1951                                                Utrecht, 8 januari 2018

Weduwe van Bastiaan Zoeteman

Annelies Zoeteman in liefdevolle herinnering

Lenneke Zoeteman

en verdere familie

 

De afscheidsbijeenkomst vindt in besloten kring plaats op zaterdag 13 januari om 10.00 uur  in de aula van begraafplaats Vredehof, Lagendijk 112 te Ridderkerk

Share this post