Overleden Joop Kornaat

Herinnering aan Joop Kornaat

Op 8 februari overleed Joop Kornaat, echtgenoot van Lien Kornaat, 81 jaar oud.

In een bijeenkomst voor familie en genodigden hebben wij hem herdacht op donderdag 15 februari. De eerste periode van zijn werkzaam leven was hij hospik in het leger. In die tijd leerde hij Lien kennen. Na die tijd en na hun huwelijk werkt hij vele jaren in de buitendienst van een farmaciebedrijf. Na zijn pensioen bleef hij actief als enquêteur voor het NIPO. Nog niet zo lang geleden werd duidelijk dat hij leed aan de ziekte van Alzheimer. Dat leidde kort geleden tot opname in de Wijngaard, waar hij onverwacht overleed aan de gecolgen van een virus.

Hoewel Joop zich zorgen maakte over ontwikkelingen in de wereld, werd hij toch vooral herinnerd als een echtgenoot en (groot)vader die positief in het leven stond. Hij wist je op zijn eigen wijze op te vrolijken met zijn geheel eigen humor en hij wist dankbaar van het leven te genieten. Hij kon enorm genieten van de eenvoudige dingen in het leven zoals de natuur en alles wat daarin te zien was. Hij hield ervan om daar te wandelen al dan niet met leden van zijn gezin. Hij toonde zich daarin een geestverwant van Toon Hermans, van wie het gedicht op de rouwcirculaire was:

Wandeling

Ik kijk steeds mijn ogen uit

Zie nieuwe kleur, hoor nieuw geluid

Nooit is ’t hetzelfde pad

Het klinkt misschien wat overdreven

Maar ik kan hier zeven levens leven

Dan ben ik ’t nog niet zat.

Ds. Marten Knevel

De rouwcirculaire vindt u hier: Rouwcirculaire dhr. J. Kornaat – ter kennisgeving

Share this post