Jeugd (0-20jr)

Kinderen in de Oosterkerk

Laat de jeugd (0 -20 jr) een belangrijker doelgroep en bron van vernieuwing zijn, dat is het vijfde doel uit het Oosterkerk Kompas.
In de Oosterkerk is veel ruimte voor kinderen, en voor het samen als gezin zondag vieren.

Baby’s en peuters

Tijdens elke zondagse viering  kunnen de kinderen van 0 tot 4 jaar terecht bij de oppasdienst in een aparte ruimte. Hier wordt gespeeld, geknutseld en voorgelezen en halverwege wordt er wat gedronken en gegeten. Af en toe organiseren we een ‘Kerk op schoot’ viering waarin de kinderen (en hun ouders) verhalen uit de bijbel kunnen beleven.

Kinderen

Er is elke zondag kinderdienst verdeeld over twee groepen: de jongste groep van 4-8 jaar en de oudste groep van 9-12 jaar. Er wordt een verhaal verteld en geknutseld of een andere activiteit gedaan. Eén keer per maand of per twee maanden wordt er een Promiseland viering georganiseerd: een echte dienst speciaal voor de kinderen (en hun ouders) in een aparte ruimte. Er wordt gezongen, naar een (bijbel)verhaal geluisterd, geknutseld of een andere activiteit gedaan. Het is vaak een echt een kinderfeest te noemen waarin ruimte is om te spelen en samen plezier te maken. Bij bijzondere diensten zoals kerst en pasen kunnen de kinderen meezingen in een kinderkoortje.

Ouders/gezinnen

De ouders van de kinderen zijn met elkaar verbonden in de appgroep JOOST (zie ook het tabblad ‘Jonge mensen’). Regelmatig worden er gezellige activiteiten georganiseerd zoals een picknick op zondag na de dienst, afspreken op de Boswerf of samen naar een concert. Er is ook de mogelijkheid om elkaar op andere momenten te ontmoeten in kleinere groepen.


Tieners in de Oosterkerk

Laat de jeugd (0 -20 jr) een belangrijker doelgroep en bron van vernieuwing zijn, dat is het vijfde doel uit het Oosterkerk Kompas.
In de Oosterkerk krijgen tieners de ruimte om elkaar te ontmoeten en samen geloof te beleven.

Tieners

Voor de tieners van 10 tot 18 jaar zijn vier verschillende catechese groepen die om de week op zondagavond bij elkaar komen. Bij deze bijeenkomsten wordt over geloofsthema’s gepraat of een inspirerende activiteit gedaan. Eén keer per maand is er voor de tieners (middelbare schoolleeftijd) op zondagavond een gezellige avond in de East Coast. Met pinksteren gaan de tieners met elkaar op kamp. Af en toe wordt er een activiteit georganiseerd, zoals een sporttoernooi voor een goed doel of naar een concert van een inspirerende band. De tieners zijn met elkaar verbonden in een appgroep.

Ouders/gezinnen

De ouders van de tieners zijn met elkaar verbonden in een appgroep, waar bijvoorbeeld de activiteiten voor de tieners in worden aangekondigd.

Share this post