Kathedralenweekend 9-10 maart 2019 – Dordrecht en Oudenbosch

Het wordt een mooie traditie. Ook dit jaar willen we met elkaar een weekend op pad gaan om mooie kathedralen/kerken te bezoeken. In het kader van de activiteiten rondom 400 jaar synode hebben we dit jaar gekozen voor Dordrecht.  Er zijn allemaal boeiende activiteiten rondom 400 jaar synode georganiseerd in Dordrecht.  Wij gaan natuurlijk de synode wandeling maken. Onder leiding van Margot Veerkamp krijgen wij vast weer heel veel nieuwe informatie over religieuze kunstschatten, die onderweg te zien zijn. Maar Margot is van r.k huize en erg gericht op religieuze kunst, die vaak van oorsprong r.k is. Daarom zoeken wij voor de aanvullende informatie over de synode iemand erbij, die het leuk vindt om zich daar van tevoren in te verdiepen en tijdens de stadswandeling extra informatie daarover te geven. Heb je daar belangstelling voor; benader ons, dat zouden we (Yneke en Margot, maar zeker de groep) heel erg op prijs stellen.  Op zondagochtend bezoeken we ook de Basiliek van Oudenbosch (we gaan daar niet de dienst of naar de mis) en ‘s middags hebben we in Dordrecht nog een speciale activiteit. We vertrekken dit jaar op zaterdagochtend om 8 uur en komen zondag aan het einde van de middag terug. Hierdoor hebben we maar één overnachting en hopen we de kosten te drukken.

De voorafgaande informatieavond vindt plaats op maandag 4 maart om 20.00 in de Oosterkerk

Het programma is bijna rond, dus wie interesse heeft om mee te gaan, van harte uitgenodigd om je aan te melden bij Yneke Kooij, yneke.kooij@lymen.nl, 06-33704047 en Margot Veerkamp margotveerkamp@ziggo.nl,  06-52640194.

Share this post