Kathedralen weekend op 18 en 19 april

Traditiegetrouw is er ook dit jaar weer een kathedralenweekend voor iedereen die mee wil. Naast de interessante informatie over de kerken is het ook voor de deelnemers leuk om elkaar beter te leren kennen. Wij hebben deze keer gekozen voor Den Bosch en Breda. Een prachtige mix tussen de Rooms Katholieke traditie in Den Bosch en de roerige tijd in Breda rondom de 80-jarige oorlog met ook perikelen rondom de Reformatie. Wij starten op zaterdag in Den Bosch met het bezoeken van de Sint Jan en het Zwanenbroedershuis en we maken een rondvaart over de Binnendieze, natuurlijk met de beroemde Bossche bol en een lunch.

We dineren en overnachten éénmaal in Oosterhout, richting Breda. Op zondag bezoeken we Breda.

Wist u dat de Grote Kerk in Breda protestants is en dat er veel over de bijzondere plaats, die deze kerk in onze Vaderlandse Geschiedenis inneemt, te vertellen is?  Op maandagavond 6 april is er de informatiebijeenkomst, met een kunsthistorische presentatie door Margot Veerkamp. De kosten zijn per persoon € 175,- U kunt zich opgeven tot uiterlijk 1 april bij Marianne Theisens, mmtwolff@gmail.com  telefoonnummer 06-18521092. Tot ziens! Margot Veerkamp en Marianne Theisens

Share this post