Kerstavondcollecte bestemd voor de Dorcas Voedselactie

De Dorcas Voedselactie gaat door. De allerarmsten in Oost-Europa gaan een zware winter tegemoet. Ze leven in de kou en weten niet of ze morgen nog te eten hebben. Dorcas wilde dit jaar voor de 25e keer voedselpakketten voor hen inzamelen bij supermarkten, in kerken en op scholen. Maar helaas loopt het plan anders. Het aantal coronabesmettingen in Nederland neemt toe. Daarom pakt de organisatie de actie nu anders aan. Veiligheid en gezondheid gaan altijd voor.

De producten die Dorcas normaal gesproken in Nederland inzamelt, koopt ze nu zelf in de landen. Voor 15 euro lukt het om een voedzaam pakket samen te stellen; inclusief handzeep. Omdat de organisatie de pakketten niet hoeft te vervoeren, zijn ze sneller bij de allerarmsten.

Het uitdelen van voedselpakketten voor de winter is al begonnen, maar hulp blijft hard nodig. U kunt bijdragen aan de Dorcas Voedselactie via de collecte-app, op kerstavond, of via de wijkkas, NL83 ABNA 0624 0264 50 t.n.v. Protestantse Gemeente Zeist Oosterkerkgemeenschap, o.v.v. Dorcas Kerst.

Ga voor meer informatie naar www.dorcasvoedselactie.nl

 

Share this post