Klimaat Pelgrimage

Op 7 oktober strijkt een groep van ongeveer 30 pelgrims neer in Zeist, lopend op weg van Polen naar Glasgow. Daar willen ze op tijd aankomen voor het begin van de VN klimaatconferentie (COP26). Deze vindt plaats van 1 t/m 12 november, in Glasgow.

Met hun tocht vragen ze aandacht voor de noodzaak de verdere opwarming en vervuiling van de aarde een halt toe te roepen. In Nederland is de organisatie in handen van Groene Kerken en Vastenactie.

Vanuit Oosterkerk en Sint Maartenparochie is de verantwoordelijkheid opgepakt om onderdak te verzorgen, en voor omringende activiteiten te zorgen. Wij hopen en verwachten dat er nog meer kerken zullen aanhaken. Naast het verlenen van gastvrijheid is dit ook een mogelijkheid om met christenen samen te denken over en te werken aan het belangrijke onderwerp van de duurzaamheid van de Schepping.

Als je meer wilt weten, meedenken of -doen stuur dan een e-mail naar Arie Theisens, atheisens@gmail.com

Share this post