Een kerkdienst voorbereiden en invullen, dat doen we in de Oosterkerk het liefst met zo veel mogelijk mensen samen. Wij houden van variatie en wij experimenteren graag, daarom gebeurt er altijd wat en is iedere kerkdienst weer anders. Wij hopen dat de kerkdiensten deelnemers en bezoekers inspireren tot groei in betrokkenheid bij God, elkaar en anderen.


Zondag 3 juli – Irma en Henk Jansen

Komende zondag is er Keuzekerk: een spetterende en steengoede viering, waarin Irma en Henk Jansen samen voorgaan, met muzikale ondersteuning van Willem Boog (orgel) en de Oosterkerkband o.l.v. Pieter Feddema. We lezen uit Jozua hoe het volk Israël het beloofde land binnenging, dwars door de rivier de Jordaan. Twaalf stenen markeerden later deze belangrijke gebeurtenis. Wat zijn de soms diepe wateren waar wij doorheen moeten, en hoe markeren we de belangrijke momenten en overgangen in ons leven?

Je kunt kiezen voor een wandeling over/door het water, het markeren (beschilderen) van stenen, water-verven, allerlei waterspelletjes en discussiëren over steengoede en spetterende stellingen.

Ouderling van dienst is vandaag Yneke Hogenkamp en lector is Christine v.d. Berg.

Er is oppasdienst voor de kleintjes van 0-4 jaar; de kinderen van de basisschool doen mee in de keuzekerk.

Van harte welkom om deze dienst in de kerk (desnoods online) bij te wonen! Na afloop van het officiële deel van de viering is er linksachter in de kerkzaal een team van 2 personen beschikbaar voor een luisterend oor en persoonlijk gebed.

Iedereen is van harte uitgenodigd om na de viering nog even te blijven om elkaar te ontmoeten met koffie, thee of limonade.

Een gezegende en inspirerende viering toegewenst!

Download de orde van dienst

2e ouderling: Reinoud Dijkstra | diaken: Jan Cozijnsen
regie: Tineke Tramper | beamer: Margot Veerkamp | geluid: Floris de Haas
koster: Peter Bosma