Keuze Kerk

Wat is Keuzekerk?

In de kerk gaat het onder andere om geïnspireerd raken en tot nadenken gezet worden. Waardoor word jij geraakt en geïnspireerd? Door een pakkende film of documentaire? Door een goed gesprek? Door te wandelen in de natuur? Door kunst en creativiteit? Door samen zingen? Door een concert? Door meditatie? Door goede relaties? Misschien wel door een goede toespraak (preek)? Waarschijnlijk is jouw antwoord op die vraag niet helemaal hetzelfde als mijn antwoord. Eigenlijk weten we wel dat mensen ook in dit opzicht heel verschillend zijn.

Als dat zo is, dan zijn de traditionele kerkdiensten wel heel eenzijdig. Daarom hebben wij het concept Keuze Kerk bedacht. Een aantal keer per jaar organiseren wij in de Oosterkerk een Keuze Kerk. Deze ochtend bestaat uit ontmoeting, een Keuze Kerkdienst en opnieuw ontmoeting met een afsluitende lunch. Tijdens de Keuze Kerkdienst bieden wij een aantal alternatieve programma’s aan. Met die programma’s kun je als kerkbezoeker je eigen kerkdienst samenstellen. De kerkdienst die je samenstelt, kan een heel traditionele kerkdienst zijn, maar ook een heel alternatieve kerkdienst. De keuze is aan jou.

Jaarthema: Sporen van de Geest ….

In 2000 jaar christendom hebben vele volgelingen van Jezus hun sporen nagelaten in de (kerk)geschiedenis. Hun levenswijze en hun inzichten hebben tallozen na hen geholpen en geinspireerd om het volgen van Jezus concreet te maken in hun leven. Dit jaar lichten wij een aantal van deze ‘kerkvaders’ er uit, nieuwsgierig naar hun betekenis voor vandaag. Zij blijken vaak verrassend actueel en nog steeds inspirerend.

Het jaarprogramma

14 oktober 2018 – De Woestijnvaders

2 december 2018 – Augustinus van Hippo

17 februari 2019 – Benedictus van Nursia

12 mei 2019 – Franciscus van Assisi

Je kunt een presentatie over het thema en de kerkvaders via dit filmpje bekijken: Sporen van de Geest

Share this post