Cadeau 25 jaar predikant

Afgelopen zondag kreeg ik het cadeau van de gemeente overhandigd. Het cadeau ter gelegenheid van mijn 25 jarig ambtsjubileum is een glazen schaal gemaakt door Wout Zijp.

Ik wil jullie als gemeente graag bedanken voor dit geschenk waar wij heel blij mee zijn. Wout is er in geslaagd een kunstwerk te maken dat ons leven en onze inspiratie weerspiegelt en verbindt.

Hieronder vind je de uitleg van Wout bij het kunstwerk:

Jubileumschaal 25 jaar predikant schap Marten Knevel

Thuis gemeente: Bussum

Gemeenten van beroep:

Heerde in Gelderland

Koudekerke in Zeeland,

Zeist in Utrecht

Ik heb mij laten inspireren door de wapenschilden van deze gemeenten. Daarvoor heb ik uit de achtergrond van de wapenschilden de kleuren geel en blauw gekozen. Als derde kleur heb ik voor de kleur rood gekozen, de kleur van de kerk.

Boven de diagonale grens de afbeelding van een ogenschijnlijk gesloten kerk van het wapenschild Koudekerke. Ik heb de kerk juist open en toegankelijk willen afbeelden.

Onder deze grens zijn de kantelen van het wapen van Zeist, met onder aan de schaalrand drie schapen, die naar ons kijken. De schapen refereren aan het wapenschild van Heerde. Daarnaast heb ik de boekweitplant met haar vruchten uitgebeeld, uit het wapenschild van Bussum.  Naast de kerk bloeit het daardoor, in plaats van het winterbeeld uit het wapenschild van Koudekerke.

Van boven naar beneden fladderen blaadjes in de Zeeuwse wind die dan als een formatie vogels over de grenzen heen vliegt. Ook de boekweitplant overwint de grenzen en muren, die er zijn, zo is er verbinding tussen de verschillende vlakken en kleuren.

Verbinding, openheid en het overbruggen van grenzen en verschillen is wat Marten voor mij in zijn boodschap en predikant schap uitbeeldt.  Dat heb ik in dit glaswerk willen weergeven.

Wout Zijp 4-5-2017

 

Share this post