Keuzekerk 21 mei – Ontmoeting met Moslims

Gasten onder Gasten … in de geest van Abraham/Ibrahiem

Welkom zondag 21 mei vanaf 9:15 uur is de kerk open en de koffie staat klaar. Om 10:00 uur beginnen we samen en na de opening kun je zelf kiezen aan welk programma onderdeel je deel wilt nemen.

Spannend is de relatie tussen moslims en christenen al eeuwenlang. Terwijl beide geloofsgemeenschappen zulke belangrijke gemeenschappelijke bronnen en wortels hebben.
Ook delen wij het geloof in de ene God en verschillende religieuze waarden. In de laatste vijftig jaar is de moslimgemeenschap gegroeid tot een niet meer weg te denken onderdeel van onze Nederlandse samenleving. Door verschillende oorzaken is de relatie tussen beide gemeenschappen op scherp gezet. Wij weten ons als gemeenschappen echter beide gasten in de schepping van God en zo door God aan elkaar gegeven om samen vorm te geven aan samenleven naar zijn bedoeling. Daarvoor is ontmoeting met elkaar zo belangrijk.

Gasten in de dienst zijn  Mensen van Marokkaanse en Turkse Moskee

Programma:
9:15 Binnenkomst – Koffie, Thee – Ontmoeting
9:45 Creche voor de jongste kinderen open
9:55 Welkom
10:10  keuzemoment

  • Bovenzaal: Film ‘Et maintenant on van ou?’
  • Buiten: Wandeling twee aan twee aan de hand van vragen
  • Stiltecentrum van de Looborch: Geleide meditatie
  • Grote benedenzaal en kleine bovenzaal: Kinderprogramma’s
  • Kerkzaal: Vervolg kerkdienst met preken

Zowel Moslims als Christenen weten zich erfgenamen van Abraham/Ibrahim. Tijdens deze ontmoeting willen wij iets met elkaar delen van de inspiratie die wij halen uit deze gemeenschappelijke aartsvader.

c.a. 11:15 – Koffie en ontmoeting in de kerkzaal
c.a. 12:00 – Opening van de Lunch
c.a. 13:00 – afsluiting

 

Zondagsgroet

Share this post