Jongeren zullen visioenen zien

De schrijver Lukas vertelt in het boek Handelingen over het begin van de kerk: Het was Pasen geweest en de leerlingen van Jezus houden zich schuil in een huis in Jeruzalem. Er is zoveel veranderd na het lijden en sterven van Jezus … Niet is meer zoals het vroeger was. Ze weten niet goed hoe ze nu verder moeten en weten niet beter te doen dan zich te verstoppen achter veilige muren voor een boze en vijandige wereld.

Maar dan begint er een nieuwe wind te waaien en leerlingen van Jezus raken in vuur en vlam. Zij zien voor zich hoe het verder moet. Zij kunnen niet meer binnen blijven en breken uit. Zij delen hun ervaringen met Jezus met wie het maar horen wil en de mensen die het horen worden erdoor geraakt.

Petrus is de eerste die zijn verhaal doet. In zijn toespraak herinnert hij zijn toehoorders aan oude woorden van een profeet over de toekomst van God. Hij zegt:

Aan het einde der tijden, zegt God,
zal ik over alle mensen mijn geest uitgieten.
Dan zullen jullie zonen en dochters profeteren,
jongeren zullen visioenen zien en oude mensen droomgezichten.

De ervaringen die de leerlingen delen, hun dromen en visioenen zijn het begin van een vernieuwingsbeweging die de wereld voorgoed zal veranderen.

In onze tijd ervaren wij ook dat er veel veranderd is. Niets is meer zoals het vroeger was. Ook in de kerk?! Wij hebben behoefte aan verhalen en ervaringen die inspireren tot nieuwe dromen en visioenen. Daarom willen wij graag met jullie in gesprek. Tientallen Oosterkerkers hebben zich al aangemeld. Vooral veel ouderen. Wij zijn daar blij mee, maar wij willen zeker ook de verhalen van de jongere generatie horen.

Ben je jonger dan 45 jaar, meld je dan aan voor een goed gesprek. Dat kan bij Leonore Koerselman, tel. ‭(030) 697 43 97‬; via toekomst@oosterkerkzeist.nl; of via de intekenlijst in de kerk. Meld je aan want: ‘Jongeren zullen visioenen zien’.

Share this post