Witte Donderdag

Ik ben het brood en de wijn

Donderdag 29 maart ben je vanaf 19:00 uur welkom in de Oosterkerk. De dienst begint om 19:30 uur.

Wij staan in deze korte viering stil bij het laatste avondmaal dat Jezus met zijn leerlingen vierde, onderdeel van het Joodse Paasfeest. Je zou kunnen denken aan een galgenmaal omdat het lijden en sterven van Jezus aanstaande was en zijn schaduw vooruit wierp. Toch was het vooral een viering van geloof, hoop en liefde. De maaltijd stond in het teken van de dienende liefde die het leven van Jezus getekend had en waartoe hij ook zijn leerlingen opriep. Het stond in het teken van geloofsvertrouwen dat God nabij zou zijn en blijven de volgelingen van Jezus onderweg zou voeden. De maaltijd stond in het teken van de hoopvolle verwachting op de vreugdevolle doorbraak van de vruchten van Gods Koninkrijk. Daarom is het ook geen zwarte maar een witte donderdag. Jezus biedt zich aan als het brood en de wijn.

In navolging van Jezus en zijn leerlingen vieren wij het avondmaal met elkaar. Wij doen dat staande in de kring. De Oostercantorij onder leiding van Willem Boog verleent medewerking en ds. Marten Knevel gaat voor.

Hier vind je het programma voor Witte Donderdag: Witte donderdag

Share this post