Meer dan Kerkdiensten

Er is wat te beleven in de Oosterkerk! Het was een voorrecht om dit voorjaar met een groot aantal kerkleden in gesprek te gaan over wat ze waardeerden in de Oosterkerk. Met een aantal thema’s uit de levenskern; ruimte, gemeenschap, kerkdienst en initiatieven buiten de kerkdienst, die in de gesprekken vaak naar voren kwamen, gaan we verder aan de slag.

Initiatieven buiten de kerkdienst is hier één van. En die initiatieven zijn net zo divers als de kerkleden zelf: van musicals tot kloosterweekenden, van een vegachallenge tot Buurtvrij. “Dit alles is meer naar buiten gericht, levendig en sprankelend. Ik merk dat ik van dat soort dingen extra energie krijg!”

Het is zo bijzonder dat er in de Oosterkerk zoveel organisatietalent, creativiteit en initiatief zit! En vaak ontstaat er tijdens dit soort activiteiten iets bijzonders met elkaar. Een uitspraak over de musical Saul: “Het samen aan één doel werken, met ieder zijn eigen inbreng en talent was mooi (…) en ook gewoon gezellig!”

Er wordt veel ruimte ervaren voor nieuwe initiatieven: “Bijna alles is mogelijk binnen de kerk, en er zijn veel uiteenlopende kwaliteiten.” Ruimte en kwaliteit zijn hard nodig voor het ontplooien en uitbouwen van deze mooie en inspirerende initiatieven om zo een stukje van Gods koninkrijk op aarde te creëren met elkaar!

Wilt u verder meepraten en meedenken over bijvoorbeeld initiatieven buiten de kerkdienst? Dat kan op een aantal momenten en u kunt zich aanmelden bij toekomst@oosterkerkzeist.nl.
• Zaterdag 9 juni, tussen 9:30u tot 14:00u, OF
• Dinsdag 12 EN donderdag 14 juni, beide tussen 19:30u en 21:30u.
• Woensdag 27 juni EN donderdag 28 juni, beide tussen 19:30u en 21:30u, OF
• Zaterdag 30 juni van 10:00u tot 15:00u

Tamar Boss

Share this post