Afscheid Joelle en Antoine

Beste allen,

Op 10 juni hebben wij tijdens de dienst afscheid genomen van de Oosterkerk. Dit vanwege onze aanstaande verhuizing naar het Oosten van het land.

Natuurlijk is het niet uit ‘het oog uit het hart’. We zullen, zeker met de bijzondere diensten, heus nog wel eens komen buurten. Maar de directe verbondenheid zal, zoals het hoort te gaan, afnemen.

 

Als wij denken aan deze gemeente dan denken we met name aan al het moois dat ons is gegeven. Ja, soms kostte het ons ook ‘bloed, zweet en tranen’ en haalden we ons teveel op de hals… maar wat ons vooral bij zal blijven zijn de liefdevolle ontmoetingen en inspirerende ervaringen. En ook de wijze waarop jullie je met Gods boodschap naar buiten richten door lokaal en internationaal de verbinding te zoeken. De muzikaliteit, en in bredere zin creativiteit, van de Oosterkerk – die ons in eerste instantie als rattenvanger van Hamelen de gemeente binnenlokte – zal daarnaast blijven resoneren in ons verdere leven. Nooit meer vergeten wij de magische ervaring van een zaterdagavond in een overvolle Oosterkerk waarop we de musical Saul vertolkten. De indringende en intieme sfeer van een Goede Vrijdagdienst. Of een kind opgegroeid in een volstrekt andere wereld dat vol vertrouwen met zijn hand de jouwe pakt… En zo hebben we zoveel meer verrijkende herinneringen. De Oosterkerk heeft ons laten ervaren wat voor ons kerk zijn is: samen groter zijn dan de som der delen. En dat je daarin Gods aanwezigheid kunt voelen. Wij danken jullie voor deze blijvende positieve, spirituele impact op ons leven.

Liefdevolle groeten, Antoine & Joëlle

Share this post