Help slachtoffers in Sulawesi

Tsunami en aardbevingen zorgen voor veel slachtoffers op Sulawesi (Indonesië)

Een tsunami op het Indonesische eiland Sulawesi heeft meer dan 1000 mensen het leven gekost. Het rampencentrum verwacht dat het dodental de komende dagen snel zal stijgen. Lokale christelijke hulporganisatie zijn met de steun van Kerk in Actie bezig met het verlenen van de eerste noodhulp.

Twee grote steden en verschillende dorpen werden vrijdag door een tsunami getroffen. Vandaag was bij daglicht de verwoesting langs de kustlijn pas goed te zien. Duizenden gebouwen zijn ingestort en onder het puin wordt gezocht naar slachtoffers.

Steun de slachtoffers

Veel slachtoffers Palu en Donggala

In de stad Palu, met zeker 350.000 inwoners, was een strandfestival aan de gang, toen de aardbeving plaatsvond. Een tsunami met een golf van 2 meter hoog raasde over het land. Vorige maand werd het Indonesische eiland Lombok meerdere keren getroffen door aardbevingen. Zeker 460 mensen kwamen daarbij om het leven.

Kerk in Actie biedt hulp aan slachtoffers 

Lokale partners van Kerk in Actie zijn bezig om eerste hulp te verlenen. Samen met de Indonesische overheid brengen ze de situatie in kaart en proberen ze de communicatie op gang te brengen. Er is nu al een grote behoefte aan voedsel, drinkwater, schuilplaatsen en medische ondersteuning.

UPDATE van maandag 1 oktober:
Het rampgebied blijkt groter dan gedacht. Palu en Donggala zijn moeilijk bereikbaar. Wegen zijn afgesloten, veel gebouwen en stroomverzieningen zijn beschadigd. Dat maakt communicatie met het gebied lastig. Lokale kerken en hulpverleners pakken daarom de eerste noodhulp op zich. Alle kerken in Palu zijn open voor de opvang van vluchtelingen/daklozen. Zondag is er een grote interreligieuze gebedsdienst gehouden in Tenena.

Help ook mee

Kom ook in actie en help de slachtoffers in Indonesië. Maak uw bijdrage over op rekening NL89 ABNA 0457 457 457 t.n.v. Kerk in Actie, o.v.v. het projectnummer ‘Noodhulp Sulawesi’ of doneer online. Hartelijk dank!

Share this post