Week van Gebed 2019

Graag informeer ik u allen over de komende Week van Gebed voor de eenheid, die loopt van 20 t/m 27 januari 2019.

Het thema is: Recht voor ogen naar aanleiding van Deuteronomium 16: 11-20: Zoek het recht en niets dan het recht.

Dit thema wordt ons aangereikt door de christenen uit Indonesie. Als u meer over het thema wilt weten kunt u terecht op de websites van de Raad van Kerken in Nederland en op die van MissieNederland.

Ook dit jaar weer organiseren beide bovengenoemde organisaties de Week van Gebed (een wereldwijd gebeuren).

In Zeist zijn er opnieuw door de weeks  bijeenkomsten van 19.00-19.45 in verschillende plaatselijke kerken die hun gebouw en medewerking verlenen aan deze themaweek.

Met deze mail wil ik vragen: komt u ook en wilt u de mensen in uw gemeente/ gemeenschap oproepen om deel te nemen?

Ook zoek ik nog twee kerken voor de donderdag- en vrijdagavond.

Verwacht wordt dat de kerken die zich aanmelden om concreet mee te werken de kerkruimte (of aanverwante ruimte) ter beschikking stellen voor de bijeenkomst van 19.00-19.45.

Ook kunnen die kerken de avond inkleden naar het vaste gebeds- en leesprogramma opgesteld door de Raad van Kerken en MissieNederland met daarbij iets van eigen smaak en kleur.

Na afloop is er de gelegenheid van 19.45-20.00 om koffie en thee te drinken en elkaar te ontmoeten.

Mocht u vragen hebben of zich willen aanmelden voor concrete beschikbaarheid op donderdag of vrijdag, neem dan contact op met

Connie Karsten  030-6959485, 06-17704564)

coördinator/ predikant- voorganger De Oase te Zeist

 

Als u niet uw kerk beschikbaar kunt stellen, weet dan dat u en uw gemeenschapsgenoten meer dan welkom zijn in de andere kerken. Het is jammer om op de avonden alleen maar mensen te ontmoeten van de kerken waar we te gast zijn.

De week wordt afgesloten met een Oecumenische viering in de Noorderlichtgemeente aan de Bergweg op zondag 27 januari 2019 om 10.00. Vele kerken uit Zeist komen daar samen. Voorgangers zijn: Roel Bosch, Marten Knevel en Fred Kelder.

 

 

Share this post