Waarin geloof jij?

20 januari na de kerkdienst: eerste kennismaking en afspraken maken in de EastCoast.

Waarin geloof jij?

Misschien is die vraag je wel eens gesteld. Of je hebt het jezelf wel eens afgevraagd. Best een belangrijke vraag, want het gaat om wat je motiveert en wat je richting geeft in het leven. Het antwoord op die vraag bepaalt de keuzes die je maakt. Het antwoord kan zelfs bepalen of je je thuis voelt in dit leven of niet. Je zou kunnen zeggen, een vraag van levensbelang.

Best een moeilijke vraag ook. Je kunt die waarschijnlijk niet zomaar beantwoorden. Er schiet je misschien van alles door je hoofd aan antwoorden, maar ook aan open vragen. Er is geen sluitend antwoord op te geven. De antwoorden die je zou geven veranderen waarschijnlijk in de loop van je leven.

Het is precies de vraag waarover het in de kerk gaat. De kerk is er niet om je het antwoord voor eens en altijd te geven, maar wel om je te helpen bij het vinden van antwoorden waar jij in kunt geloven.

Vanaf januari hoop ik weer een groep te starten waarin we over deze vraag met elkaar in gesprek kunnen. We ontdekken welke antwoorden er al bedacht zijn, welke antwoorden de Bijbel ons aanreikt en we bespreken die met elkaar.

Graag hoor ik of je hieraan mee wilt doen. Of je nu 18 bent of 88 of ergens daartussen in. Je bent welkom om mee te doen. En als je wilt kun je dit ook zien als een voorbereiding op geloofsbelijdenis ergens tussen Pasen en Pinksteren.

Heb je belangstelling? Laat het mij weten via E-mail of telefoon (Bel, SMS of WhatsApp)

Marten Knevel

Share this post