Kathedralen weekend

9-10 maart 2019 – Dordrecht en Willemstad

Het wordt een mooie traditie. Ook dit jaar willen we met elkaar een weekend op pad gaan om mooie kathedralen/kerken te bezoeken. In het kader van de activiteiten rondom 400 jaar synode hebben we dit jaar gekozen voor Dordrecht in combinatie met Willemstad. De insteek is: de 80 jarige oorlog, de reformatie en de Staten van Holland.  Er zijn in Dordrecht  allemaal boeiende bezienswaardigheden rondom 400 jaar synode.  Op zondagochtend bezoeken Willemstad, een prachtig oud stadje, dat ook rondom de 80 jarige oorlog tot bloei kwam. Daar is de eerste protestantse kerk gebouwd, speciaal voor de protestantse eredienst. We vertrekken dit jaar op zaterdagochtend om 8 uur naar Dordrecht. Daar brengen we de dag door en overnachten er. De zondag gaan we naar de pkn dienst in de ‘eerste protestantse ‘kerk in Willemstad. Daarna lunchen, kijken rond in het stadje en gaan we zondag aan het einde van de middag terug naar Zeist. Hierdoor hebben we maar één overnachting en kunnen we de kosten te drukken.

De voorafgaande informatieavond vindt plaats op maandag 4 maart om 20.00 uur in de Oosterkerk.

Het programma is  rond en er zijn nog plekken over. Dus wie interesse heeft om mee te gaan, van harte uitgenodigd om je aan te melden bij Yneke Kooij, yneke.kooij@lymen.nl, 06-33704047,  Margot Veerkamp@ziggo.nl 06-52640194 en Marianne Theisens-Wolff mmtwolff@gmail.com 06-18521092

Share this post