“In het spoor van Franciscus – Leven in verbondenheid”

Programma
Zondag 12 mei vieren we de 4e themazondag met Franciscus van Assisi in de hoofdrol. Zoals te doen gebruikelijk starten we gezamenlijk om 10.00 uur (voor de liefhebbers is er vooraf al gelegenheid voor een kopje koffie). Daarna kunt u kiezen uit:

  • een viering in de geest van Franciscus,
  • een lezing van Guy Dilweg over de betekenis van het gedachtengoed van Franciscus in deze tijd of
  • een geleide meditatie aan de hand van de teksten van Franciscus

Voor de kinderen is er een extra leuk programma. Lily Platt, de inmiddels zeer bekende jonge Zeister milieuactiviste, komt vertellen over haar acties tegen plastic afval en mogen de kinderen monsters maken van plastic afval.

Genoeg om na te praten bij de koffie en een lunch met soep en meegebrachte gerechten! Wil je iets meenemen, geef het door aan Corry Dijkstra

Speciale inzameling: licht voor alle kinderen van Blessed Generation
Ook de collecte past in het thema: er is een speciale inzameling voor zonnepanelen voor Blessed Generation, in Kenia. De gezinsunits hebben nog geen PV installatie en zitten regelmatig zonder stroom waardoor de kinderen bijvoorbeeld ’s avonds geen huiswerk kunnen maken. Door de aanhoudende droogte daar worden de elektriciteitscentrales regelmatig uitgezet. Met gebruik van zonnepanelen worden ze volledig zelfvoorzienend. Dus altijd licht een welkome besparing en nog eens goed voor de aarde geheel in lijn met Fransiscus zijn gedachtengoed!

Oproep voor ouders
Gaan u kinderen 12 mei naar de kinderdienst? Neem dan schoongemaakt plastic afval mee! Daar worden indrukwekkende monsters van gemaakt. Alles wat over is, wordt uiteraard duurzaam gescheiden verwerkt.

Van harte welkom zondag 12 mei om 10.00 in de Oosterkerk, Woudenbergseweg 44, Zeist

 

Zondagsgroet

Share this post