Kerstnachtdienst

Tranen, licht & schuurpapier

Mocht je niet weglopen voor tranen, als je denkt het Licht aan te kunnen en als je niet op voorhand schuurpapier vervloekt, maak het dan mee in de Oosterkerstnacht: de gekruide versie van het kerstevangelie. Dit zijn zo wat ingrediënten: samenzang van oude en nieuwe liederen, Lucas 2, Jesaja 58, Pieter C. en zijn muzikale vrienden, Willem H. Boog, de brandende paaskaars (God zij dank!), de ouderenpastor èn Rob Timmerman, die het kerstkind op handen draagt.

Ja, Rob Timmerman in de Oosterkerk. Wie is in vredesnaam Een kleine introductie:
16 jaar lang werkte Rob Timmerman in de televisiewereld. Hij werkte mee aan programma’s als de BZT Show en Checkpoint. Kreeg, ondanks of dankzij dit alles, een burn-out. Na een herstel van maanden besefte hij dat hij iets anders wilde doen. Rob: “Ik dacht: ‘De wereld staat in de fik. Ik ga doen wat ik kan doen’”.
Tien dagen na dit besluit zat hij op een reddingsboot op de zeestraat tussen Turkije en Lesbos. En nu, drie jaar later, ontfermt hij zich 6 maanden per jaar over de kwetsbaarsten onder de vluchtelingen en migranten die blijven steken op de vlijmscherpe kartelranden van Europa. Op zee en in de kampen. Om waardigheid te brengen op mensonwaardige plekken.
Op 24 december, aanvang 21.30 uur, spreekt deze man met zijn bijzondere verhaal in de kerstnachtdienst in de Oosterkerk. En jazeker, zijn verhaal heeft alles maar dan ook alles met het kerstevangelie te maken.

De collecte tijdens deze dienst is voor de Stichting Bootvluchteling.
Aan de middellandse zee worden ze nog steeds van boord gehaald van kleine en grote boten: mensen op zoek naar een toekomst.
Opvang in de kampen is beneden Europees peil, Stichting Bootvluchteling doet er alles aan het leven gezonder en menswaardiger te maken.

https://bootvluchteling.nl/de-stichting/jaarverslag2018/

https://bootvluchteling.nl/vrijwilliger-esmee-vertelt-ze-komen-aan-in-boten-vol-met-mensen-zoals-jij-en-ik/

IBAN-rekeningnummer: NL 97 RBRB 0918 9326 37
t.n.v. Stichting Bootvluchteling

 

Uit het dagboek van Rob Timmerman:

Share this post