Online bekijken van de kerkdiensten

In verband met de maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus zenden wij onze vieringen live uit op internet. Zo kan iedereen er deel van uit maken. In de kerk zijn geen gemeenteleden aanwezig, alleen degenen die nodig zijn voor het uitzenden ervan (denk aan: de dominee, kerkmusicus, koster en technici). De kerkdiensten zijn korter dan u gewend bent. Lees verderop hoe u de diensten kunt meebeleven via internet.

Zondagsgroet
De liturgie (zondagsgroet) vindt u op de website en wordt toegestuurd in de Oosterkerknieuwsbrief die elke donderdag verschijnt. Wilt u een bericht in de zondagsgroet laten opnemen? Dat kan. Mail naar zondagsgroet@oosterkerkzeist.nl en het komt in orde. In de zondagsgroet noemen we ook onze gemeenteleden die extra aandacht nodig hebben. Mocht u deze gemeenteleden een kaartje willen sturen als blijk van medeleven, dan kunt u hen adres opvragen bij de scriba: Yneke Kooij-Hogenkamp via 06-33704047 of beleidenbestuur@oosterkerkzeist.nl


Live streamen
In verband met de coronacrisis mogen we niet meer bij elkaar komen in het kerkgebouw. Om de diensten tóch te kunnen beleven, kunt u via Facebook de viering live streamen. Wat is streamen? Het betekent dat u een video bekijkt via internet, zonder deze op te slaan op uw apparaat. Hiervoor hebt u dus een goed werkende internetverbinding nodig. Lees hier meer informatie over streamen en enkele oplossingen voor als het niet goed werkt.

Hoe werkt het?
Log in op Facebook en bezoek de Facebookpagina van de Oosterkerk Zeist om de streaming te kunnen volgen. Elke zondagochtend rond 9.50 uur begint de stream en kunt u meekijken. Bent u nog niet bekend met Facebook? Dat is niet erg. Lees hier op de website van SeniorWeb meer informatie over Facebook.  Als u een Facebook-account hebt, kunt u de pagina van de Oosterkerk ‘liken’ en instellen dat u een melding krijgt als de dienst bijna begint.

Meldingen instellen voor Oosterkerk livevideo’s op Facebook

  • Ga naar een live video van de Oosterkerk op Facebook
  • Klik rechts bovenin op de drie puntjes. Een menuutje klapt uit.
  • Klik op ‘Meldingen over livevideo’s inschakelen’.
  • Vanaf nu ontvangt u op Facebook een melding wanneer de Oosterkerk live gaat streamen.

Kerkdienst terugkijken op de website van de Oosterkerk
Elke zondagmiddag wordt de video van de kerkdienst ook op deze website gepubliceerd. U kunt dus ook op een later moment de dienst meebeleven, via Facebook of via de website van de Oosterkerk.

Het werkt niet, wat nu?
Bekijk de veel gestelde vragen hier.

Share this post