Kloosterweekend 14,15 en16 juni 2024

In het weekend van 14 t/m 16 juni 2024 zijn we van harte welkom in de sint Paulus Abdij in Oosterhout. Kom tot rust, leer bidden zoals Ignatius van Loyola, in dit inspirerende klooster in ‘de heilige driehoek’.

 

Het is inmiddels een mooie traditie om met een groep mensen uit onze gemeente een weekend naar het klooster te gaan. Komend seizoen willen we samen een stilte-retraite beleven bij Chemin Neuf. Het klooster waar gemeenteleden Michiel en Charissa Zijp veel te vinden zijn en ds. Henk Jansen ondertussen ook graag komt om een keer voor te gaan bij een avondmaalsviering of voor een eigen retraite.

 

Chemin Neuf is een relatief nieuwe Rooms Katholieke gemeenschap met een oecumenische roeping. Sinds 2006 werd Chemin Neuf in Nederland uitgenodigd door de Benedictijnen van de st Paulusabdij en in 2013 droegen de Benedictijnen de st Paulus abdij aan haar over. Chemin Neuf leden uit de hele wereld leven inmiddels samen als gemeenschap in dit klooster en de gemeenschap verzorgt retraites en gezamenlijk gebed. Een mooi detail is dat de bibliotheek van Henri Nouwen zich in de abdij bevindt.

 

Wij hebben de mogelijkheid een mini-retraite te volgen bij Chemin Neuf. Dit is een stilte-retraite met inleidingen, persoonlijke gebedstijden en gezamenlijke gebedstijden. Stilte is een taal. Samen stil zijn verbindt op een verbazingwekkende manier.

 

Opgeven

Opgeven doe je zelf via deze link. Doe dit zo snel mogelijk. Inschrijving is ook open voor niet-Oosterkerkers en er zijn in totaal 24 plekken. Dus wees er snel bij.

 

Wil je meer weten, neem dan gerust contact met één van ons op.

 

We hopen je te verwelkomen op dit mooie weekend.

 

Hildeloes Proost, Michiel Zijp en Henk en Irma Jansen

Share this post