Food for thought: filosofie onder het kerkdak 29 november

In samenwerking met de Doopsgezinde Gemeente Zeist en de Oosterkerk te Zeist organiseert online boekhandel Boekenlev.nl  2 x 2 bijeenkomsten over Emmanuel Levinas en Søren Kierkegaard. De avonden rondom Levinas hebben reeds plaatsgevonden, in november volgt 2x Kierkegaard.

Søren Aabye Kierkegaard (Kopenhagen, 5 mei 1813 – 11 november 1855) was een 19e-eeuws Deens filosoof, protestants theoloog en cultuurcriticus. Kierkegaard wordt vaak aangehaald als de vader van de theïstische existentiefilosofie. Daarbinnen stelt men de individuele existentie van de mens, als uniek wezen die zichzelf moet scheppen, centraal. Kierkegaard was vooral een filosoof die zich bezon over de vraag op welke wijze een menselijk leven zou moeten worden geleefd. Met zijn nadruk op individu, keuzevrijheid en verantwoordelijkheid filosofeerde hij ‘existentialistisch’.

Met Geert Jan Blanken, een zeer in- en toegewijde inleider, zijn er mogelijkheden genoeg om flink wat kennis op te snuiven van deze filosoof en met elkaar te bekijken of hij ook nu nog van betekenis is.

Tijdens de eerste bijeenkomst zal de filosoof en zijn gedachtengoed centraal staan, tijdens de 2e wat dit alles een ieder van de aanwezigen anno 2022 nog te zeggen heeft.

Data, tijd en plaats

  • dinsdag 15 november, Doopsgezinde Kerk: 1e bijeenkomst over Søren Kierkegaard. – G. J. Blanken
  • dinsdag 29 november, Oosterkerk: 2e bijeenkomst over Søren Kierkegaard. – G. J. Blanken

Aanvang 20.00 uur, zaal open vanaf 19.30 uur met koffie en thee.
Na het officiële deel is er nog tijd en ruimte om bij en na te praten met een versnapering binnen handbereik.

Adressen

Doopsgezinde Kerk
Pauw van Wieldrechtlaan 29A
3701 ET Zeist

Oosterkerk/café East Coast
Woudenbergseweg  44
3701 BC  ZEIST

Kosten

Kosten per avond € 5,00. Betalen kan terplekke (ook pinnen).
Van tevoren opgeven is niet noodzakelijk maar wel handig voor de organisatie. Dit zijn de mogelijkheden daartoe: info@boekenlev.nl / 0612024918 / 0306915338

We hebben er zin in!

Maaike de Jong (predikant Doopsgezinde Kerk) & Martin Rus (Boekenlev)

Share this post